Çay kaç dakikada demlenir? - Kaç Dakikada Haşlanır?

3 Haziran 2020 Çarşamba

Çay kaç dakikada demlenir?

çay kaç dakikada demlenir?

Bu yazımızda; Çay kaç dakikada demlenir? ve güzel bir çay nasıl demlenir? sorularının cevaplarını veriyoruz. İyi demini almayan çayda çiğ bir tat ve koku oluşmaktadır. Bu yüzden çay demleme süresi, güzel bir çay tadı almak için çok önemlidir. Gelin önce çay nasıl demlenir öğrenelim.

Çay nasıl demlenir? Çay nasıl yapılır?

  1. 500 ml sıcak suya 2,5 yemek kaşığı çay atmamız gerekiyor. Öncelikle bunu belirtelim. Eğer 1 litre suyla çay demlemek isterseniz 5 yemek kaşığı çay kullanmalısınız.
  2. Öncelikle çaydanlığımıza 2,5 yemek kaşığı çay koyalım.
  3. Koyduğumuz çayı az miktarda soğuk suyla ıslatalım. (Bunu yapmamızın nedeni; sıcak suyu koyduğumuzda çayın haşlanmaması için. Yoksa nasıl demlersek demleyelim çayda çiğ bir tat oluşur)
  4. Şimdi çayımızı soğuk suyla ıslattığımıza göre; üzerine sıcak suyu boşaltalım.
  5. Yüksek ateşte ocağın üstüne koyalım.
  6. Burada çayı kaynatmamaya dikkat etmeliyiz. Çayın üst kısmı biraz kabardıktan sonra çayın altını kapatıyoruz.
  7. Çaydanlığın altını suyla dolduralım ve kısık ateşte ocağa koyalım. Üstüne de az önce hazırladığımız çaydanlığın üst kısmını koyalım.
  8. Çayımızın suyu ısınırken bir yandan da çayımız demlenecek.
çay demlenme süresi

Çay demleme süresi, çay kaç dakikada demlenir?

Şimdi gelelim çay kaç dakikada demlenir? sorusunun cevabına. Yukarıda anlattığımız şekilde çayımızı hazırladıktan sonra yaklaşık 20 dakika süre boyunca çayın demlenmesini beklememiz gerekiyor. 20 dakika sonunda çayın üst kısmındaki çay eğer dibe çökmemişse, çaydanlığı çok hafif sallıyoruz ve bu şekilde de 10 dakika çayın çökmesini bekliyoruz.

Çay nasıl demlenir?, Çay kaç dakikada oturur?, Çay ne kadar sürede demlenir? gibi sorularınıza umarım cevap olabilmişizdir.