Nohut kaç dakikada haşlanır? - Kaç Dakikada Haşlanır?

23 Nisan 2020 Perşembe

Nohut kaç dakikada haşlanır?

nohut kaç dakikada haşlanır? düdüklü tencerede kaç dakikada pişer?

Nohut, zengin bitkisel protein içeren besleyici bir gıdadır. Bugün; nohut kaç dakikada haşlanır? Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer? sorularının cevaplarını veriyorum.

Nohut haşlayacaksanız elinizin altında bir düdüklü tencerenizin olması, nohutun pişme süresini oldukça kısaltacaktır. Ayrıca nohutun kısa sürede pişmesi için de bazı uygulamalar yapabiliriz.

Nohut düdüklü tencerede kaç dakikada haşlanır?

Eğer nohut gibi sert bir bakliyat pişirecekseniz; düdüklü tencere kullanmanız en iyi seçim olacaktır. Ayrıca kısa sürede nohut haşlamak için, bir gece önceden nohutları suda bekletmeniz gerekir. Bu suyun içerisine atacağınız karbonat; nohutun dış kabuklarının soyulmasını sağlar ve dış kabuğu soyulan nohutlar daha da kısa sürede haşlanırlar. Gelin şimdi; düdüklüde nohut kaç dakikada pişer? öğrenelim.
  • Geceden suda beklettiğimiz düdüklüde nohut haşlama süresi 40 dakikadır.
NOT: Nohutların kaç dakikada haşlanacağı; nohutun cinsine göre değişiklik gösterebilir.

Islanmamış nohut düdüklüde kaç dakikada pişer?

Yukarıda anlattığımız gibi, eğer geceden nohutu ıslatırsak 40 dk da haşlanmaktadır. Peki; ıslanmamış nohut düdüklüde kaç dakikada pişer? 

Eğer geceden nohutu ıslatmayı unuttuysak; 40 dakikalık normal haşlanma süresinin üzerine yaklaşık 30-35 dk daha ilave etmeliyiz. Tabi bu süre daha önce de söylediğim gibi nohutun cinsine göre değişebilir. Bazı nohutlar çok sert olur ve bir türlü pişmek bilmezler. Eğer böyle bir nohut cinsine denk geldiyseniz, 2 saati gözden çıkarmalısınız.

nohut kaç dakikada pişer? haşlanır?

Düdüklüde nohut nasıl pişirilir? nasıl haşlanır?

  1. Nohutlar düdüklüye konulur ve üzerlerini 2 parmak geçecek miktarda su konulur.
  2. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve düdüklü tencerenin hava tahliye aparatı dik konumdayken ocağın altı yüksek ateşte açılır.
  3. Kaynamaya başladığında aparat yatık konuma alınır ve yaklaşık 40 dakika orta ateşte haşlanır.
  4. Haşlama süresinin sonunda, ocağın altı kapatılarak yaklaşık 20-30 dk düdüklünün soğuması beklenir ve düdüklünün kapağı içerisinde basınç kalmayınca açılır.