Yumurta kaç dakikada haşlanır? - Kaç Dakikada Haşlanır?

13 Mart 2020 Cuma

Yumurta kaç dakikada haşlanır?

yumurta kaç dakikada haşlanır

Yumurta kaç dakikada haşlanır? bu yazıda rafadan, kayısı, katı yumurta kaç dakikada haşlanır? sorularının cevaplarını bulabilirsiniz.

Öncelikle söyleyim, diğer sitelerde yazdığı gibi yumurta nasıl pişirilir? gibi komik bir anlatım yapmayacağım. Yumurtaların pişme süreleri ile ilgili bilgilendirici bir yazı olacak.

Rafadan yumurta kaç dakikada haşlanır?

Rafadan yumurta kaç dakikada haşlanır, pişer?

Rafadan yumurta en sıvı kıvamlı yumurtadır. Hani şu kaşıkla yediğimiz yumurtanın adı rafadan yumurta. Biz eğer rafadan yumurta pişirmek istiyorsak, yumurtayı koyduğumuz su kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika bekleyin ve ocağın altını kapatın. Yumurtaları soğuk suya tutmanız pişme süresini durduracak ve istediğiniz kıvamda yumurta haşlamış olacaksınız.
  • Rafadan yumurta kaç dakikada haşlanır? sorusunun kısaca cevabı 3 dakikadır.

Kayısı yumurta kaç dakikada haşlanır?

Kayısı yumurta kaç dakikada haşlanır, pişer?

Benim en sevdiğim yumurta olan kayısı yumurta, ne sıvı nede katı pişmiş bir yumurtadır. Eğer yumurtanız kayısı kıvamında pişsin isterseniz, yumurtayı koyduğunuz su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 6 dakika daha haşlamanız gerekiyor.
  • Kayısı yumurta kaç dakikada haşlanır? sorumuzun cevabı, 6 dakikadır.

Katı yumurta kaç dk haşlanır?

Katı yumurta kaç dakikada haşlanır, pişer?

Katı yumurta aslına bakarsanız en kolay pişirilen yumurtadır ve haşlanma süresi en kolay ayarlanan yumurtadır. Ben pek sevmem bu şekilde pişen yumurtayı ama yinede size, katı yumurta kaç dakikada haşlanır cevaplayacağım.
  • Katı yumurta haşlama süresi; 10 dakikadır.
Eğer kayısı ve katı yumurta arası bir yumurta haşlamak isterseniz; 7 dakika haşlamanız gerekiyor. Biraz daha katı olsun derseniz, 8 dakika da haşlayabilirsiniz.