Patates kaç dakikada haşlanır? - Kaç Dakikada Haşlanır?

12 Mart 2020 Perşembe

Patates kaç dakikada haşlanır?

patates kaç dakikada haşlanır

Patates kaç dakikada haşlanır? Tencerede ve düdüklüde patates kaç dk haşlanır? patatesin haşlandığını nasıl anlarız? sorularının cevaplarını lafı çok fazla uzatmadan sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Tencerede patates kaç dakikada haşlanır?

Orta boydaki patatesleri bütün bir şekilde tencerede haşlamak istiyorsak; patateslerin haşlanma süresi yaklaşık 30 dk sürecektir. Peki, patatesleri daha hızlı bir şekilde, daha kısa sürede haşlamanın bir yolu var mı? Evet hem de birden fazla yöntemle daha çabuk patates haşlayabiliriz.

Düdüklü tencerede patates kaç dk haşlanır?

Patates haşlamanın en hızlı yollarından birisi düdüklü tencerede haşlamaktır. Düdüklü tencerede su kaynadıktan sonra kapağını kapattığımızda patates haşlama süresi yaklaşık 4 dakikadır.

Bir başka hızlı patates haşlama yolu ise, patatesleri parçalara kesip haşlama metodudur. Bu şekilde daha küçük parçalara bölünen patatesler 15 - 20 dakika gibi kısa bir sürede haşlanırlar.

Patates kaç dakikada haşlanır? kısaca pişme süresi

Patates ne kadar sürede haşlanır? sorusuna verdiğimiz en kısa cevaplar.
  • Tencerede bütün olarak  30 – 35 dk
  • Patatesleri soyup, küçük parçalara dilimlersek, 15 – 20 dk
  • Düdüklü tencerede  4 – 5 dk

Patateslerin haşlandığını nasıl anlarız? Patatesin piştiğini anlamanın yolu

Patateslere bir bıçak saplayınca, bıçağı geri çekerken eğer patatesle birlikte geliyorsa henüz patatesler haşlanmamış demektir. Bıçak rahat bir şekilde geri çıkıyorsa patateslerin piştiğini anlayabiliriz.