Mısır kaç dakikada haşlanır? - Kaç Dakikada Haşlanır?

18 Mart 2020 Çarşamba

Mısır kaç dakikada haşlanır?

mısır kaç dakikada haşlanır? düdüklüde ve tencerede mısır pişme süresi

Mangalda pişirmenin ayrı bir lezzeti olsa da haşlama mısır bir çoğumuzun tercihidir. Bugün çoğumuzun merak ettiği, mısır kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabını veriyoruz. Mısır pişme süresi düdüklüde ve tencerede olmak üzere ayrı ayrı dk olarak verilmiştir. Ayrıca yazının sonunda en lezzetli mısır haşlama metodu bulunuyor.

Öncelikle mısır seçimi hakkında sizlere bir kaç tavsiyem olacak. Mısır alırken yaprakları kapalı olan mısırları tercih etmeyin. Çünkü onlar daha tam olmamış mısır oldukları için daha sert yapıdadır ve pişme süreleri oldukça uzundur. Mısırın rengi açık sarı ve tırnağımızla bastırdığımızda ezilen bir yapıda olmalıdır. Böyle mısırları bastırdığınızda içinden sütü gelir. Bu sebeple isimleri süt mısırdır.

Tencerede mısır kaç dk haşlanır?

Baştan söyleyelim, eğer evinizde düdüklü tencereniz varsa mısırı mutlaka onda pişirin. Çünkü düdüklüde mısır pişme süresi normal tencereye göre neredeyse yarı sürededir. Mısırları tencereye koyup üzerine kaynar suyu ilave edelim ve haşlanmaya bırakalım. Bu şekilde tencerede mısırın haşlanma süresi yaklaşık 40 - 45 dakikadır. Yani, mısır normal tencerede 40 - 45 dk da haşlanır.

Düdüklüde mısır kaç dakikada haşlanır? pişer?

Düdüklüye koyduğumuz mısırların üzerini geçecek miktarda kaynar suyu ekleyelim. Ocağın altını açalım ve su kaynadığında düdüklü tencerenin kapağını kapatalım. Bu şekilde düdüklü tencerede mısır yaklaşık 20 - 25 dakikada pişer. Yani mısırın düdüklüde haşlanma süresi 20 - 25 dk dır.

Dışarıda satılan mısırların lezzetinde, evde mısır nasıl haşlanır?

Mısır kaç dakikada haşlanır öğrendiğimize göre; gelin şimdi dışarıda satılan mısırların lezzetinde mısır nasıl haşlanır bunu öğrenelim. Öncelikle mısırları sadece suyun içine atarak haşlamayacağımızı belirtelim. Mısırın haşlama suyuna koyacağımız 2 farklı malzeme sayesinde mısırlarımız çok lezzetli olacak. Hadi gelin bu lezzetli mısır haşlama metodunu videoyu izleyerek öğrenelim.