Karnabahar kaç dakikada haşlanır? Nasıl haşlanır? - Kaç Dakikada Haşlanır?

18 Mart 2020 Çarşamba

Karnabahar kaç dakikada haşlanır? Nasıl haşlanır?

Karnabahar kaç dakikada haşlanır?


Diyet yapanların vazgeçilmez sebzesi karnabahar kaç dakikada haşlanır? biliyor musunuz? Bugün sizlere karnabahar kaç dakikada pişer? düdüklüde ve tencerede karnabahar pişme süresi nedir? sorularının cevaplarını veriyoruz.

Karnabahar kaç dakikada haşlanır? Pişme süresi nedir?

Karnabahar haşlama süresi; karnabaharı pişireceğimiz alete göre değişir. Karnabahar sebzesinin tencerede ve düdüklüde pişme süreleri farklıdır. Bunlara geçmeden önce size şunu söylememde yarar var, karnabaharı çok fazla haşlamak besin değerlerini düşürecektir. Bu yüzden altta size vereceğim pişme sürelerini geçirmemenizi öneririm. Gelin şimdi karnabahar kaç dakikada haşlanır? hep birlikte öğrenelim.

Karnabahar Tencerede Kaç Dakikada Haşlanır?

Karnabaharı parçalara böldükten sonra bol suyla iyice yıkayalım. Hatta benim size önerim sirkeli suda kısa süreli bekletmeniz. Şimdi karnabaharları temizlediğimize göre tencereye alıyoruz ve hemen üzerine geçecek kadar su dolduruyoruz. Şimdi gelelim karnabahar tencerede kaç dakikada haşlanır? sorusunun cevabına.

Karnabahar tencerede bulunan suyun kaynamasından sonra yaklaşık 10 dakikada haşlanır. Bu süreye mutlaka dikkat etmelisiniz.

Karnabahar Düdüklüde Kaç Dakikada Haşlanır?

Sizin de bildiğiniz gibi düdüklü tencere hangi yemek yada malzeme olursa olsun normal tencerelere göre daha kısa sürede pişirmektedir. Bu sebeple karnabahar düdüklüde daha kısa sürede haşlanacaktır. Karnabaharın düdüklüde pişme süresi 5 dakikadır. Yani, karnabahar düdüklüde kaç dakikada haşlanır? sorusunun cavabı 5 dk dır.

Karnabahar Nasıl Haşlanır?

Karnabahar nasıl haşlanır? sorusuna vereceğimiz en kolay karnabahar haşlama yöntemi şöyle;
  1. Karnabaharımızı parçalara bölelim ve suyla güzelce yıkıyalım.
  2. Tenceremizin içerisine parçalara böldüğümüz karnabaharları koyalım ve üzerlerini geçecek miktarda su koyalım.
  3. Bu şekilde tencerede yaklaşık 10 dk karnabaharı haşlayalım.
İsterseniz karnabaharınızı fırında da pişirebilirsiniz. Özellikle kokusundan rahatsız olanlar ve karnabaharı sevmeyenlere bile sevdiren harika bir tarif. Tarife "Fırında karnabahar" linkinden ulaşabilirsiniz.